KLINFO klub
KLINFO.hr
Objavljeno: 30.01.2009 u 13:21:57

Edita Slunjski: Dječji vrtić - Zajednica koja uči

Edita Slunjski: Dječji vrtić - Zajednica koja uči
Datum: 30.01.2009.
4
Hrvatsko tržište stručnih knjiga bogatije je za još jedan naslov. Riječ je o knjizi Edite Slunjski "Dječji vrtić - Zajednica koja uči", u izdanju tvrtke Spektar Media d.o.o. iz Zagreba.

O autorici:

Edita Slunjski rođena je 30. 5. 1966. godine. Diplomirala je predškolski odgoj na Pedagoškoj akademiji u Čakovcu i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je nekoliko godina radila kao odgajateljica i pedagoginja u dječjim vrtićima. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu magistrirala je na temi „Integrirani predškolski kurikulum“ i doktorirala na temi „Stvaranje organizacije koja uči i sukonstrukcija predškolskog kurikuluma“. Docentica je na Odsjeku za pedagogiju, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje predaje „Kvalitativna istraživanja“, „Istraživanja u ranom odgoju“ i „Kurikulum ranog odgoja“. Objavila je 18 znanstvenih i 16 stručnih radova te 6 knjiga i priručnika. Kontinuirano unapređuje odgojno – obrazovnu praksu u nekoliko vrtića. Živi u Zagrebu, majka je devetnaestogodišnjeg sina Krešimira.

 

Iz recenzije:

dr. sc. Maja Ljubetić, doc. Filozofski fakultet u Splitu

U ovoj knjizi autorica vješto, jednostavno i razumljivo pretače suvremene znanstvene spoznaje, ali i veliko osobno praktično iskustvo u radu s djecom rane dobi i odraslima (odgajateljima, stručnim suradnicima) u poticajno, ponekad intrigantno, a nadasve zanimljivo štivo.
 …ova knjiga postaje stvarni dokaz da kvalitetan vrtić – zajednica koja uči, djecu priprema za život, a ne (samo) za školu…
 … uči nas i pozorno promatrati da bismo zaista vidjeli, pozorno slušati da bismo zaista čuli, pitati samo da bismo provjerili jesmo li dobro razumjeli i uključiti se onda kada je to poticaj, a ne smetnja. Ova knjiga potiče i poziva na dublje promišljanje i shvaćanje najprije sebe, a onda i shvaćanje svijeta oko sebe čiji su djeca najvredniji dio.

 
dr. sc. Arjana Miljak, red. prof., Odsjek za pedagogiju, Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Ovaj je priručnik izvrsna, kreativna sinteza prakse i teorije ranog odgoja u kojem autorica pokazuje da je vrstan stručnjak u poznavanju, ekspliciranju i prilagođivanju ove tematike potrebama suvremenog vrtića - zajednice koja uči, ili onog koji to nastoji biti.

… nastoji bauk teorijskog pristupa osvijetliti i rasvijetliti pokazujući da dobra, kvalitetna teorija nastaje iz dobre i kvalitetne prakse za koju su upravo važni odgajatelji, ne više kao izvršitelji nečijih teorijskih zamisli, nego kao neposredni stvaraoci i istraživači svoje odgojne prakse. Odgajateljima, roditeljima, ali i studentima ova knjiga može biti zanimljiv i vrijedan izvor znanja i spoznavanja ove problematike.

____________________________________________

 
Knjigu možete naručiti kod izdavača Spektar Media, telefonom na 01 3866 977 ili mailom na spektar.media@zg.t-com.hr
Cijena knjige je 245 kuna.


Želite komentirati članak? registrirajte se ovdje.
Ako ste zaporavili zaporku, kliknite ovdje.

Pitaj stručnjaka Naša preporuka Prijatelji portala
Jeste li spremni za novi dizajn Klinfo.hr portala?
Daaa. Već bi vam bilo i vrijeme!
Da. Ovo je stvarno šareno.
Pa ne znam. Valjda... :-)
Ne. Meni je i ovako retro skroz ok.
Neee. Neka bude ovakav još sto godina.

Prijatelji portala