KLINFO klub
KLINFO.hr
Objavljeno: 03.08.2009 u 10:44:05

Održana treća MedILS-ova Ljetna tvornica znanosti za djecu i mlade

Održana treća MedILS-ova Ljetna tvornica znanosti za djecu i mlade
Datum: 03.08.2009.
0
U organizaciji Mediteranskog instituta za istraživanje života, u Splitu je od 26. srpnja do 01. kolovoza održana Ljetna tvornica znanosti. Riječ je o edukacijskom projektu kojim se kroz niz interaktivnih radionica popularizira znanost među mladima.
Program ovogodišnje, treće po redu Ljetne tvornice znanosti pohađalo je 50-tak djece i mladih iz cijele Hrvatske, a ove godine po prvi puta su održane radionice za srednjoškolce. Radionice su vodili mladi studenti i apsolventi Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba.

Ljetna tvornica znanosti jedna je u nizu MedILS-ovih ljetnih znanstvenih škola, a cilj joj je poticanje znanstvene kreativnosti kod osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Radionice su zamišljene kao mjesto na kojima mladi imaju priliku doći u neposredan kontakt sa znanstvenim problemom, pri čemu ih se potiče da zajedno sa svojim vršnjacima, uz pomoć mentora, stvore kreativno i originalno rješenje. Osnovna poruka svih radionica je ta da mladi, kroz interaktivan i zabavan proces proučavanja svijeta oko sebe mogu razviti svoje intelektualne i kreativne sposobnosti.

Ovogodišnji program uključivao je radionice iz područja ekologije, molekularne biologije, kemije, fizike, meteorologije i matematike. Kroz 12 radionica, prilagođenih različitim dobnim uzrastima, polaznici su imali prilike saznati od čega je građen mozak te kako funkcionira probavni sustav, kako su nastali oceani i mora i zašto je biljni svijet toliko bogat bojama. Uz to, učenici su imali priliku zaviriti u tajni svijet kriptografije te napraviti vlastiti radio prijamnik.

Posljednjeg dana radionice polaznici su predstavili svoje završne radove pred roditeljima, nastavnicima i znanstvenicima MedILS-a. Tom prigodom učenicima su uručene prigodne nagrade i priznanja.

Za dodatne informacije, molimo Vas da se obratite Ivanu Novoselu na broj mobitela 098/ 885 258.


Želite komentirati članak? registrirajte se ovdje.
Ako ste zaporavili zaporku, kliknite ovdje.

Pitaj stručnjaka Naša preporuka Prijatelji portala
Jeste li spremni za novi dizajn Klinfo.hr portala?
Daaa. Već bi vam bilo i vrijeme!
Da. Ovo je stvarno šareno.
Pa ne znam. Valjda... :-)
Ne. Meni je i ovako retro skroz ok.
Neee. Neka bude ovakav još sto godina.

Prijatelji portala