Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković

516d1f0c032de

Vidimo se i na Facebooku?

Datum

-

Vrijeme

-

Cijena

-

Za dob

djeca, mladi, odrasli

Mjesto

-

U Zagrebu od 18. – 20. travnja 2013. Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković.

Zabavna strana znanosti na IRB-u!

Ove godine čeka vas čak 17 punktova i više od 30 predavanja!

Upustite se u maštovitu, kreativnu, adrenalinsku znanstvenu avanturu s ‘Ruđerovcima’. uvjerite se da znanost može biti uzbudljiva i da su naši znanstvenici veliki zaigrani kreativci te da biti znanstvenikom znači istraživati neograničene mogućnosti!

Informirajte se i saznajte sve o kristalima, atomima, bakterijama, otputujte čak 50 000 godina u prošlost, otkrijte nevidljivi svijet nanočestica, prošetajte dolinom atomskih jezgara ili otkrijte zašto je kemija slatka.

Uključite se u znanstvene pokuse na licu mjesta na 17 znanstvenih punktova! Pridružite nam se od 18. – 20. travnja u Bijeničkoj 54 jer ove godine nosi se znanje!

ODI i TI na ‘Ruđer’ i doživi zabavnu stranu znanosti!

Završnica događanja ODI 2013 bit će u subotu, 20.4. od 21 sat kada će posjetitelji moći uživati u noćnom nebu nad ‘Ruđerom’ i promatranju zvijezda teleskopima.

Promatranju zvijezda, koje IRB organizira u suradnji s Hrvatskim astronomskim društvom, Zvjezdarnicom Zagreb, Astronomsko-astronautičkim društvom Zagreb, Remetinečkim astronomskim društvom i Astronomskim društvom Beskraj, prethodit će predavanja dr. Tihomira Surića (Svemirski opservatorij Zemlja) i dr. Dijane Dominis Prester (Potraga za dalekim planetima) koja će se održati u dvorani III. krila IRB-a s početkom u 18 sati.

Detaljan raspored predavanja, događanja i radionica tijekom dana otvorenih vrata potražite na:  http://www.irb.hr/Dogadanja/Na-Institutu/Otvoreni-dani-IRB-a

Primajte zanimljivosti s Klinfo.hr portala na svoj email upisom na newsletter listu.