KLINFO klub
Odaberi grad
Napomena!
Prikazuju se samo oni gradovi u kojima smo pronašli događanja u narednom periodu
KLINFO.hr

Ježeva kućica

Ježeva kućica
Za dob: 3+
Ocjena korisnika (0):

Postoje umjetnička djela za djecu koja izazivaju veliku omiljenost među malim ljudima, a da mi odrasli ne možemo pouzdano ustanoviti koji su pravi razlozi tolikom uspjehu. Ćopićeva Ježeva kućica sigurno pripada takvim zagonetnim slučajevima.

Priča u stihu o ježu koga lija pozove na večeru i unatoč svojim zamamnim ponudama ne uspije potkupiti, očarala je naraštaje klinceza i klinaca - kao slikovnica, u zvučnom izdanju, kao često izvođena predstava... Djeca, naravno, vole životinje koje govore, pa barem polovina književnosti za djecu počiva na tom načinu oblikovanja likova i radnje. Nema naizgled neke osobitosti i iznenađenja u Ježevoj kućici koji bi objasnili toliku popularnost ove priče u dječjem svijetu.
Ipak, ono koliko možemo mi odrasli nazrijeti krije se u činjenici da Ježurka Ježić predstavlja mudrog dobričinu koji drži do svoga doma i lako prepoznaje lažne ponude. Time valjda budi iskrene simpatije u malih gledatelja i oni ga prepoznaju kao lik od povjerenja, onoga koji među životinjama predstavlja "pozitivca" i čije se putovanje i natezanje s vukom, medom, divljom svinjom i lisicom mora poduprijeti i navijati za bodljikavca.

Kazalište lutaka voli jasne i čvrsto oblikovane likove, ne prezajući nimalo od crno-bijelih stvorova. Dobro i Zlo moraju biti lako prepoznati, pobjeda je vazda na strani Dobra. U Ježurki Ježiću poštovane su te obveznice i vjerojatno zato djeca s puno razumijevanja prate ježevu pustolovinu.
Redatelj i dramaturg Božidar Violić sačuvao je u predstavi izvornu priču, poštujući autorsko djelo, ali i očekivanja malih gledatelja. (Igor Mrduljaš)

Pripovjedač: Željko MAVROVIĆ
Ježurka Ježić: Đuro ROIĆ
Lisica Mica: Andrea BAKOVIĆ
Vuk: Anđelko PETRIC
Medo: Žarko SAVIĆ
Divlja svinja: Pero JURIČIĆ
Poštar, zec, sova: Katarina PERICA
Catering: Leonard Mišić i Juraj Rendulić

Redatelj: Boško Violić


Zagrebačko kazalište lutaka
Ulica baruna Trenka 3 (Ulaz za gledatelje)
Zagreb
T: (01) 4878 445 / info, rezervacije, prodaja ulaznica
E: kazaliste.lutaka@zkl.hr
W: www.zkl.hr
29.04.2014. 18.00 (u 17.00 sati je kreativna radionica vezana uz predstavu) / Cijena: 25 kuna
Prikaži sva događanja u Zagrebačko kazalište lutaka »

Pitaj stručnjaka Naša preporuka Prijatelji portala
Jeste li spremni za novi dizajn Klinfo.hr portala?
Daaa. Već bi vam bilo i vrijeme!
Da. Ovo je stvarno šareno.
Pa ne znam. Valjda... :-)
Ne. Meni je i ovako retro skroz ok.
Neee. Neka bude ovakav još sto godina.

Prijatelji portala