Poštovani roditelji, brzo su prošla dva tjedna, no mi smo za vas ovaj tjedan pripremili jako puno interesantnih stvari. Osim standardne usporedbene tablice cijena, ovaj tjedan smo za vas istražili cijene dječjih biciklića, a još prošli tjedan napravili smo mini istraživanje vezano uz cijene špeceraja u Vodicama i u Zagrebu kako bi vidjeli tko i koliko nas ‘cijedi’ kad smo na moru u funkciji turista.

Krenimo prvo na našu tablicu. Kao što se može na prvi pogled vidjeti, Plodine su i ovaj tjedan u dječjem izlogu s najjeftinijom jediničnom košaricom od 388,40 kuna. U društvu koje drži jediničnu košaricu ispod 400 kuna su još Kaufland i Getro. Mercator je ovaj tjedan osvojio titulu najnepovoljnijeg, i u tome mu se jako približio Interspar. Konzum i Billa drže sredinu ljestvice.

Razlika od 19,42 kune na 20 proizvoda i nije tako beznačajna. U prosjeku gotovo 1 kuna po proizvodu više. Pogledajte detaljno u tablici ispod članka. U vrijeme kad se moramo još suočiti i s podizanjem PDV-a na 23%, svaka će kuna uštede dobro doći, utoliko više što će mnogi trgovci u podizanju stope PDV-a naći alibi za generalno poskupljivanje. U svakom slučaju, bit će ih zanimljivo pratiti. Ukoliko želite pogledati i stanje cijena ostalih artikala koje imamo u komparativnim tablicama, kliknite ovdje.

U nastavku priče selimo se u Vodice gdje smo komparirali cijene Lidla, Maxi Konzuma i Plodina s onima u Zagrebu. Ostali smo nemalo iznenađeni. Krenuli smo u analizu vođeni pretpostavkom da su na moru cijene više radi turista, no ušavši u Lidl ostali smo zatečeni činjenicom, da su na moru cijene u Lidlu gotovo identične onima u Zagrebu, što se za Maxi Konzum, a pogotovo Plodine nikako ne bi moglo reći. Odmah smo bili inspirirani pogledati cijene i u pekari, na tržnici i u kafiću, te ih usporediti s onima u Zagrebu. I opet smo potvrdili pretpostavku s kojoj smo krenuli. Više o svemu pogledajte na www.supermarketi.info.

I na kraju, ovaj tjedan odlučili smo malo istražiti gdje se i po kojoj cijeni mogu kupiti dječji biciklići. Promatrali smo 3 tipa dječjih bicikala. Mali tricikl s upravljačem za roditelja, bicikl s kotačima od 12” s pomoćnim kotačima, te isti takav samo veći s kotačima od 16”. Pogledajte usporedbenu tablicu s cijenama. Prema našoj općoj ocjeni, Turbo limač i Interspar imaju širok izbor, a i cijenama su nekako najprihvatljiviji.