Hotelski operatori poput Gaylorda ili Dorchester Collectiona neki su od inventivnijih kad je obiteljski boravak u pitanju, pa su odlučili profitirati na pop kulturi i ponuditi djeci sobe potpuno oslikane i opremljene njihovim omiljenim crtanim filmovima. Vikendom, kada nema poslovnjaka, a obitelji dolaze na vikend izlete, žele biti atrakcija u koju će djeca rado dolaziti.

Poznati lanac hotela Gaylord proteklog je tjedna objavio kako radi s filmskim studiom DreamWorks Animation koji će dovesti Shreka, Kung Fu Pandu Po i likove iz filma Madagaskar u njihove hotelske sobe. Osim uređenja soba, Shrek ili Po šetat će hotelom i zabavljati djecu svojim izvedbama.


Cilj je ovim jedinstvenim pothvatom pružiti posjetiteljima dašak fantazije i osjećaj da su zakoračili u sasvim drugi svijet, koji će potom, nadaju se hotelijeri, podijeliti sa svojim prijateljima na Facebooku i Twitteru.


Za istim primjerom povode se i drugi hoteli:


– Disney će 512 soba u svojem Walt Disney World hotelu pretvoriti u “Kraljevske sobe” na temu princeza i prinčeva iz svojih bajki. Samo za primjer, slavine u kupaonicama bit će u obliku Aladinove svjetiljke.


– U Parizu, Hotel Plaza Athénée neke će sobe pretvoriti u Barbie i Auti tematske igraonice/spavaonice za djecu. Fanovi Barbie lutke moći će odabrati sobu “Ikona mode” (dolazi s računalom i dizajnerskim namještajem) ili “Moderna princeza” sobu (s kraljevskom posteljinom i stolom za uređivanje kućnih ljubimaca). Posao se radi u suradnji s tvrtkom Mattel.


– Hotelski kompleks Palms Resort u Las Vegasu već je cijele apartmane prilagodio Barbie temi.


– Marriott hoteli već su prošle godine goste mamili Spužva Bobom i Dorom istraživačicom, no većinom se sve svodilo na dijeljenje knjigica, bojanki i igračaka djeci te druženje s likovima (maskotama) u prostorima hotela.Tematske sobe za odrasle


Fantasy trend ne cilja samo na djevojčice i dječake. Prestižni londonski Berkeley Hotel nudi dizajnerske modne kovčege i ormare poput onih kakve ima Carrie Bradshaw u seriji i filmu Sex i grad. Oni su puni Diorova i Chanelova nakita i drugog vintage nakita, a žene koje su masno platile smještaj, mogu ga slobodno i po potrebi nositi po gradu.


Za koju cijenu?


Uvođenjem tzv. fantasy tema u uređenje i sadržaj, hoteli su dobili i dobar izgovor da podignu cijene noćenja. Dječje tematske sobe stajat će 50% više od obične sobe. Isto tako, dobit će na snazi i pamtljivosti branda, jer teško da će neko dijete zaboraviti doručak s omiljenim Shrekom ili Disney princezom.


A što je s Hrvatskom?


U Hrvatskoj su veliki hotelski lanci čija je ponuda okrenuta boravku obitelji s djecom osmislili svoje vlastite maskote. Valamar ima Maru, Jadranka hoteli imaju Pina i slično, no nije nam poznato da bi kompletan interijer bio uređen kao fantasy svijet iz crtića. Od domaćih dječjih brandova u obzir bi mogli doći Hlapić ili Baltazar, a nama na pamet pada i jedna Klinfo soba s našim Spukijem, Lili, Nušom i drugim likovima. Još nam za to samo treba hotel 🙂 .