Krš i lom – crtić s dobro osmišljenom pričom, ali nešto lošijom izvedbom

50f7fde85fd5c

Vidimo se i na Facebooku?

Klinci svakodnevno viđaju svoje roditelje, a i mnoge druge kako zbog krize rade poslove koji ih ne čine ispunjenima, zarađuju kako znaju i umiju, ali često gube i dostojanstvo i samopoštovanje. Novi Disneyjev crtić dotaknuo se krize identiteta koja, osim tinejdžere, zahvaća i malo starije. Iako je tema aktualna, crtić je ipak mogao ponuditi više. Što se nas tiče, nominacija za Oscara i nije toliko zaslužena.

Iako se često uz igranje igrica spominje nasilno ponašanje likova koje može utjecati na one koji ih igraju, Krš i lom je otvorio vrata nama skrivenog svijeta igara koji postaje vrlo sličan našemu onog trenutka kad se monitori isključe.

Ralph je jedan od najvažnijih negativaca u poznatoj igrici Fix it Felix i nakon 30 godina rada shvaća da je vrlo nezadovoljan svojim položajem omraženog i nikad nagrađenog razbijača. Pokušava pobjeći iz vlastite igrice i poštovanje zaslužiti u nekoj drugoj, ali budući da je programiran kao negativac to mu ne uspijeva.
 
Ubrzo upoznaje djevojčicu koja je načinjena kao programska greška i nikako ne može ostvariti svoj san i sudjelovati u igrici. Pronašavši zajedničke probleme i moguća rješenja, djevojčica i Ralph se udružuju i kreću protiv onog što im je „zapisano“.

Crtić se bavi temom neprihvaćanja samog sebe i nekih pojedinaca općenito kao članova našeg društva. Tragajući za nagradom za svoj nezamjećeni trud i rad, Ralph shvaća kako je osobno zadovoljstvo i prijateljstvo s makar jednom osobom vrednije od svake hvale.

Iako je priča vrlo dobro osmišljena, a likovi zanimljivo ocrtani i preuzeti iz popularnih videoigrica, ne možemo se oteti dojmu da je Disney imao puno bolje projekte od ovog. Šale i fore su površne, a animacija je mogla biti i bolja.

Hrvatska je sinkronizacija također posustala i razočarala s obzirom na očekivanja i visoke standarde postavljene u nekim drugim Disneyjevim uspješnicama.
Crtić je dobar, ali ne i odličan.
Fige za Oscara čuvamo za neki bolji uradak.

Ocjena: -4/5
Za dob: 6+
Sinkronizacija: Vedran Mlikota, Sandra Hrenar, Ronald Žlabur, Ana Begić, Ozren Grabarić, Ana Kraljević

Tagovi: , , , ,

Primajte zanimljivosti s Klinfo.hr portala na svoj email upisom na newsletter listu.