Napet i mističan Zagonetni dječak oduševit će i male i velike obožavatelje ekipe sa Zelenog vrha

512e1ca2b2486

Vidimo se i na Facebooku?

Ratko Milić-Koko ponovno je zavladao hrvatskim kinima. Ne krijemo zadovoljstvo što je opet s nama jer nakon izvrsnog prvijenca u kojemu se borio s „duhovima“, ponešto izmjenjena ekipa našla se u još napetijim i vrlo opasnim situacijama koje će oduševiti sve generacije. Zagonetni dječak drugi je u serijalu od planirana četiri filma. Snimljen prema knjizi velikana dječje književnosti, Ivana Kušana, vrijedan je svake hvale, a sigurni smo da bi i nedavno preminuli pisac bio ponosan na najnoviji uradak malih i velikih umjetnika koji su na njemu radili.

Tomo, Kokov prijatelj sa Zelenog vrha doseljava se u Zagreb i žudi za pustolovinom. Ubrzo mu pažnju privuče novi učenik u razredu, siroče koje je preseljeno iz karlovačkog u zagrebački dom za nezbrinutu djecu. Marko Lukarić, neobičan je i vrlo povučen dječak koji svojim ponašanjem budi zrnce sumnje u već iskusnim, malim istraživačima te postaje predmetom njihove nove operacije, simbolično nazvane Barbarossa.

Suočeni s poteškoćama, Koko i Tomo obraćaju se znatiželjnoj Marijani, prijateljici iz razreda koju uključuju u svoju tajnu potragu za informacijama.
Iskapajući detalje o Markovu dvostrukom životu, dječaci shvaćaju da je situacija nimalo bezazlena i da je potrebno reagirati što prije.
Na putu do rješenja suočavaju se i s vlastitim, nategnutim odnosima te poljuljanim prijateljstvom.

Situacije u filmu su iznimno napete i mistične, a odlična glazba dala je velik doprinos ugođaju detektivskog žanra. Dobro poznati, a i neki novi glumci nisu zakazali ni ovaj put, dok su realistične scene borbe s olujom u rijeci i spašavanjem od utapanja vrhunac ove dječje poslastice kojom će se rado počastiti i roditelji, bake, djedovi.

U spomen na njegova literarnog oca, Ivana Kušana, koji je uvelike zadužio dječju književnost u Hrvatskoj i sve generacije koje su odrastale uz nestašnog detektiva kao i one koje će tu predivnu priliku tek dobiti, pozivamo vas na obiteljsko druženje s Kokom i kokicama u hrvatskim kinima od 28. veljače.

Naša ocjena 5/5
Dob: 7+

Redatelj: Dražen Žarković
Igraju: Antonio Parač, Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta, Kristian Bonačić
Producenti: Kinorama i HRT

Tagovi: , , , ,

Primajte zanimljivosti s Klinfo.hr portala na svoj email upisom na newsletter listu.