Najljuća pizza ikad - ljuća od najljućeg!

Najljuća pizza ikad - ljuća od najljućeg!

Oni najhrabriji ljubitelji ljute hrane imaju pred sobom novi, najljući izazov do sada. Riječ je o pizzi koja je toliko ljuta da jezik od nje može prokrvariti, a jača je i od suzavca.

Pizza slikovitog naziva "Smrt od pizze" dolazi s ozbiljnim upozorenjem za zdravlje u kojem se navodi kako je 120 puta ljuća od vindaloo currya, koji se smatra iznimno ljutim umakom.

Korisnici ove pizze prije konzumiranja moraju potpisati "sporazum o suglasnosti" i konzumiranju na vlastiti rizik te biti svjesni mogućih ozbiljnih ozljeda ili čak smrti.

Jedna pizza sadrži 20 trindadških moruga čili papričica koje se smatraju najljućima na svijetu i koje mogu izazvati srčani udar.

Kuhari restorana "Little Italy piza Company" u engleskom gradiću Sleafordu za vrijeme pripreme ove "ubojite pizze" moraju nositi maske s obzirom na to da jelo koje pripremaju nosi 12 milijuna jedinica na Scovilleovoj ljestvici. Scovilleova ljestvica mjeri jačinu ljutine čili papričica ili drugih začina, a spomenuta trininadška moruga papričica uvjerljivo vodi na toj listi najljućih paprika svijeta.

Samo za usporedbu, široko korištena Jalapeno ljuta papričica mjeri između 3500 - 8000 jedinica, dok one u vindaloo curryu mjere oko 200 000 jedinica.

Vlasnici restorana su odlučili korisnika koji pizzu pojede do kraja u roku od 30 minuta nagraditi s 20 funti, a nagradni font će se povećavati s 2,50 funti na svaki nepojedenu.KLINFO klub - top 5
1.) Bicikliranje
2.) Nina Kraljić - The Voice
3.) Grupa Vatra
4.) Prozirna Lili - knjiga
5.) www.dobreigre.com
KLINFO klub - Ispeci pa reci
KLINFO klub - video tjedna