Djetinjstvo s afričkim divljim životinjama

Djetinjstvo s afričkim divljim životinjama

Odrastanje s lavovima, slonovima, majmunima, zmijama... Zvuči kao bajka, zar ne? No jedna je sretna djevojčica živjela baš poput lika iz dječje književnosti - Mowglija. Zahvaljujući fotografskom zanimanju svojih roditelja,Tippi Degre imala je vrlo neobično i zanimljivo djetinjstvo na kojem bi joj pozavidjela mnoga djeca, ali i odrasli.

Roditelji djevojčice preselili su se iz Francuske u afričku državu Namibiju, gdje je Tippi rođena. Do svoje desete godine života odrastala je uz životinje, a njezini su roditelji zabilježili svaki trenutak tog posebnog djetinjstva. Nije doživjela nijedan incident sa životinjama, jedino ju je ljubomorni majmun povukao za kosu.

Umjesto uobičajene igre s vršnjacima i lutkama, djevojčica je jahala na slonu, držala divovsku žabu i milovala velike mačke poput geparda i lava u tom začudnom, divljem i netaknutom kutku svijeta. Osim što se povezala s prirodom i životinjama, Tippi se sprijateljila i s lokalnim stanovništvom.

Nakon desete godine vratila se u Pariz s roditeljima, no nikad se nije prestala osjećati Afrikankom. Impresivno iskustvo i knjiga o njezinim namibijskim pustolovinama donijeli su joj slavu, ali i svojevrstan teret. Većinu vremena u Francuskoj školovala se kod kuće jer nije pronalazila ništa zajedničko sa svojim pariškim vršnjacima.

Tippi danas ima 25 godina i snima dokumentarce za Discovery Channel.KLINFO klub - top 5
1.) Bicikliranje
2.) Nina Kraljić - The Voice
3.) Grupa Vatra
4.) Prozirna Lili - knjiga
5.) www.dobreigre.com
KLINFO klub - Ispeci pa reci
KLINFO klub - video tjedna