Najveća i najbrža atrakcija ledi krv u žilama

Najveća i najbrža atrakcija ledi krv u žilama

U zabavnom parku Six Flags Great Adventure u američkom gradu New Jerseyu nalazi se nova atrakcija samo za najhrabrije – Zumanjaro Drop Of Doom. Riječ je o zastrašujućoj adrenalinskoj vožnji, točnije o slobodnom padu s visine od 126 metara. 

 

Tri paralelne gondole s putnicima najprije se podignu nebu pod oblake, na vrtoglavih 126 metara, zatim se sruče dolje. Slobodan pad traje 10 sekundi pri čemu Zumanjaro postigne nevjerojatnu brzinu od 144 km/h. Važno je napomenuti da gondole nemaju podove kako bi posjetitelji mogli uživati u spektakularnom pogledu.

 

Zumanjaro Drop Of Doom najviša je atrakcija te vrste na svijetu. Samo za usporedbu, viši je od londonskog Big Bena, te je dvaput veći od Kipa slobode. Ako je vrijeme lijepo, putnici odozgo mogu vidjeti grad Philadelphiju, koji je udaljen više od 83 kilometra od zabavnog parka.

 

Zabavni park Six Flags jedan je od najboljih zabavnih parkova na svijetu. Na glasu je kao park koji pomiče granice i uvodi inovacije u svijet zabave. Zumanjaro, tvrde posjetitelji, potvrđuje tu reputaciju.

 

Pogledajte video i provjerite jeste li dovoljno hrabri za ovakvu vožnju.KLINFO klub - top 5
1.) Bicikliranje
2.) Nina Kraljić - The Voice
3.) Grupa Vatra
4.) Prozirna Lili - knjiga
5.) www.dobreigre.com
KLINFO klub - Ispeci pa reci
KLINFO klub - video tjedna