Delfin proboden harpunom junak je Jadrana!

Delfin proboden harpunom junak je Jadrana!

Delfin proboden harpunom postao je heroj Jadrana nakon što je oduševio aktiviste, zaštitinike prirode i mještane. Delfin koji je dobio ime Bojan, primijećen je u sjevernom Jadranu s harpunom zabodenim u leđa. Zatim je pokrenuta akcija spašavanja od strane aktivista.

Aktivisti Udruge Plavi svijet u početku su se pribojavali spašavanja i rezultata istog s obzirom na to da je Bojan imao zaboden metar dugi harpun duboko u tijelo, no ohrabrujuće je bilo što je životinja nastavila plivati unatoč ozljedi.

Tri tjedna nakon prvotnog uočavanja, aktivisti su ponovno uočili Bojana u moru, gdje je zadovoljno poskakivao na površinu bez harpuna u tijelu. Smatraju da je upravo njegovo poskakivanje utjecalo na otpadanje harpuna.

U Hrvatskoj su "Jadranski dobri dupini" zaštićeni Zakonom o zaštiti prirode i oni koji ih nezakonito love snose novčanu kaznu. Priča s Bojanom imala je sretan kraj, a nadamo se da će i sve ostale zaštićene životinje iz morskih dubina imati isti, sretan kraj, bez ribarskih harpuna i mreža.KLINFO klub - top 5
1.) Bicikliranje
2.) Nina Kraljić - The Voice
3.) Grupa Vatra
4.) Prozirna Lili - knjiga
5.) www.dobreigre.com
KLINFO klub - Ispeci pa reci
KLINFO klub - video tjedna