Znanstvenici otkrili pravog Žapca Kermita

Znanstvenici otkrili pravog Žapca Kermita

Poznati zeleni žabac Kermit iz Muppet Showa ima svog rođaka u stvarnom svijetu. U Srednjoj Americi otkrivena je nova vrsta krakatih stvorenja koja nevjerojatno nalikuje Kermitu – Dinaneina golosrca staklena žaba (Diane’s Bare-hearted Glassfrog) ili Hyalinobatrachium dianae.

Ime je dobila je po svom neobičnom, prozirnom tijelu kroz koje se nazire srce. Ova staklena žaba nevjerojatno sliči poznatom Muppetu: kako po jarkoj svjetlozelenoj boji, tako i po velikim buljokim, bijelim očima.

Znanstvenici ističu da je staklena žaba tek sada otkrivena i opisana jer stalno mijenja lokaciju u karipskim podbrdjima, te zato što se u vrijeme parenja glasa poput insekta. 

Žabicu su otkrili Brian Kubicki, Stanley Salazar i Robert Puschendorf u planinama na visini između 400 i 800 metara. Kubicki, najstariji istraživač, žabu je nazvao po svojoj majci - Janet Diane Kubicki.

The Muppet Show je popularna britanska televizijska serija u kojoj su nastupale lutke poznate kao Muppeti. Serija je postigla planetaran uspjeh: emitirala se u preko 100 zemalja i imala 235 milijuna gledatelja širom svijeta. Glavna zvijezda showa upravo je Žabac Kermit. 

 

Foto: https://www.facebook.com/cramphibian / screenshot YoutubeKLINFO klub - top 5
1.) Bicikliranje
2.) Nina Kraljić - The Voice
3.) Grupa Vatra
4.) Prozirna Lili - knjiga
5.) www.dobreigre.com
KLINFO klub - Ispeci pa reci
KLINFO klub - video tjedna