Njemački klubovi u finalu Lige prvaka!

Njemački klubovi u finalu Lige prvaka!

Bayern iz Munchena i Borussia iz Dortmunda plasirali su se u finale najspektakularnijeg nogometnog klupskog natjecanja - Lige prvaka. Oba kluba pobijedila su favorizirane španjolske klubove u polufinalu, Borrusia Real Madrid, a Bayern ponos Katalonije - Barcelonu.

Borrusia je stigla do finala impresivnom pobjedom 4:1 protiv Reala u domaćoj utakmici, dok je u uzvratu u Madridu slavio Real sa rezltatom 2:0, no plasman u finale nije ni na trenutak došao u pitanje.

Bayern je na još impresivniji način stigao do ukupne pobjede od 7:0 nad Barcelonom.

Kladionice zasad daju prednost Bayernu, što zbog dosadašnjeg tijeka sezone, što zbog većeg iskustva igranja u Ligi prvaka. Naime, osvajali su pehar tri puta zaredom od 1974.-1976. i posljednji put 2001. godine. No, ni Borussia nije bez iskustva igranja u finalima, dapače, igrali su jednom u finalu 1997. godine i osvojili naslov.

Finale ovogodišnje Lige prvaka igra se na legendarnom Wembleyu, 25. svibnja u 20.45 sati. Englezi će sigurno osjetiti dozu ljubomore, kad im njihovi najveći rivali u vlastitom dvorištu zaigraju za najvažniji klupski nogometni trofej.KLINFO klub - top 5
1.) Bicikliranje
2.) Nina Kraljić - The Voice
3.) Grupa Vatra
4.) Prozirna Lili - knjiga
5.) www.dobreigre.com
KLINFO klub - Ispeci pa reci
KLINFO klub - video tjedna