David Beckham odlazi u sportsku mirovinu!

David Beckham odlazi u sportsku mirovinu!

Bivši kapetan i član Engleske nogometne reprezentacije David Beckham najavio je odlazak u sportsku mirovinu. David je svoju 19 godina dugu karijeru završio u francuskom klubu Paris Saint-Germainu (PSG), dok je prije toga profesionalno igrao za Manchester United, Real Madrid, AC Milan i Los Angeles Glaxy.

U profesionalnoj igračkoj akrijeri osvojio je 19 trofeja, od čega 10 prvenstvenih naslova. Karijeru je započeo u Manchester Unitedu kao 14 - godišnjak, a za prvu momčad istoimenog kluba debitirao kao 17 - godišnjak. U međuvremenu se u Londonu ženi s tada prepopularnom članicom girl benda Spice Girls - Posh Spice, Victoriom Adamas. Upravo nju treneri Manchestera krive za Davidovu manju posvećenost nogometu, te je zbog silne glamouroznosti i euforije oko mladog para morao napustiti Manchester. Nakon toga, 2003. David seli u Real Madrid. S Madridskim klubom osvaja Ligu prvaka 2007.

Nakon Madrida igračku karijeru nastavlja u Los Angelesu u klubu LA Galaxy s kojima osvaja 3 naslova prvaka. U zimama 2009. i 2010. vraća se u Europu, na posude u Milan, da bi prošle godine potpisao za PSG s kojima je upravo nedavno osvojio naslov prvaka Francuske.

Za Gordi Albion je debitirao 1996. u Moldaviji, a kapetan engleske reprezentacije bio je od 2000. - 2006. godine.

Mnogi treneri i nogometni stručnjaci smatraju kako Beckhemova posvećenost nogometu pada od odlaska iz Manchester Uniteda i da je zapravo već nekoliko godina u "mirovini".

Koliko ga god kritizirali ili voljeli, David je ostvario veliku karijeru na nogometnim travnjacima, a još veću izvan travnjaka. Zaštitno je lice mnogobrojnih poznatih brendova, njegova popularnost je nemjerljiva na svim kontinentima, a brak s Victoriom koliko god bio osporavan u nogometnim krugovima sigurno mu je dodao na popularnosti, ali i podebljanju bankovnog računa.KLINFO klub - top 5
1.) Bicikliranje
2.) Nina Kraljić - The Voice
3.) Grupa Vatra
4.) Prozirna Lili - knjiga
5.) www.dobreigre.com
KLINFO klub - Ispeci pa reci
KLINFO klub - video tjedna