U Kulturnom centru Dubrava započinju dva nova tečaja iz područja hip-hop glazbene subkulture. Prijavite se što prije jer upisi traju do popunjenja grupa! Detaljnije o prijavama i grupama u nastavku:

GLAZBA

TEČAJ BEATBOXA

Program: povijest beatboxa, vokalna perkusija – oponašanje osnovnih zvukova instrumenata s udaraljkama, implementacija vokalne perkusije u neke tipične ritmove (hiphop, house, drum\n\bass i ostalo), osnove ljudskog beatboxa: učenje zvukova i tehnika koji su beatbox izdvojili kao cjelinu iz vokalne perkusije (oponašanje zvukova ritam mašina, osnovni elektronski zvukovi…), stvaranje vlastitih instrumentala, oponašanje suvremenih popularnih pjesama, osnove multivokalizma – pjevanje ili repanje za vrijeme vlastitog beatboxanja

Namjena: za djecu i mlade od 11. godine i starije

Satnica: 24 školska sata, jednom tjedno dva školska sata (ukupno 12 termina)

Pohađanje: Kulturni centar, Dubrava 51 a

Termin: četvrtkom, od 19.30 do 21 h

Cijena: 450 kn, plativo u 3 mjesečna obroka od 150 kn

Voditelj: MARIJAN GAČIĆ, student Fakulteta elektrotehnike i računalstva, aktivno se bavi beatboxom od 2006. godine, kao izvođač nastupa na glazbenim događanjima te televizijskim i radijskim emisijama, aktivno sudjeluje u organizaciji glazbenih događanja i projekata za mlade, umjetničko ime M7

LIKOVNOST

TEČAJ CRTANJA GRAFFITA

Program: povijest crtanja graffita, stilovi graffita, osnove crtanja graffita, crtanje i razvijanje vlastitog graffiti stila, crtanje graffita po zidu sprejem (jednom u sezoni)

Namjena: za djecu i mlade od 10 do 16 godina

Satnica: 32 školska sata, jednom tjedno dva školska sata (ukupno 16 termina)

Pohađanje: Kulturni centar, Dubrava 51 a

Termin: srijedom, od 19.30 do 21 h

Cijena: 600 kn, plativo u 4 mjesečna obroka od 150 kn,

Voditelj: ADNAN DEMIROVIĆ, student Grafičkog fakulteta u Zagreb, smjer Grafički dizajn, aktivno se bavi crtanjem graffita od 2005. godine te sudjeluje na mnogim graffiti jamovima u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu, aktivno se bavi hip-hop glazbom, umjetničko ime Bendicod

* Organizacija ovih tečajeva (Beatbox i Grafitti) dio je projekta Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici koji su pokrenuli mladi okupljeni oko NS Dubrava s željom da preuzmu inicijativu oko organizacije programa koji mogu preventivno djelovati na smanjenje nasilja među mladima te potencijalnu negativnu energiju usmjeriti na kreativno izražavanje i kompeticiju na pozornici, a ne na ulici!

 

PLES

BREAK DANCE

PROGRAM: Vježbe razgibavanja, elementi gimnastičkih akrobacija i borilačkih sportova povezani u plesne sekvence i usklađeni s glazbenim ritmovima.

SKUPINE: djeca i mladež od 6 do 18 godina, početna i napredna skupina.

SATNICA: 100 sati tijekom školske godine, dva puta po 90 minuta tjedno.

POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a i Cerska 1.

HIP-HOP

PROGRAM: Vježbe razgibavanja, usvajanja modificiranih oblika disco plesa s akcentom na razvoj kreativnosti, te osjećaj za glazbu i ritam. Skupne koreografije.

SKUPINE: djeca i mladež od 6 do 24 godina.

SATNICA: 100 sati tijekom školske godine, dva puta po 90 minuta tjedno.

POHAĐANJE: Kulturni centar, Dubrava 51 a i Cerska 1.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Kontakti:

GLAZBA I LIKOVNOST
Dunja Vuković, voditeljica programa kulture
tel. 01/2050 047, mob 091/2543 160
[email protected]

PLES
Vesna Špalj Senta, voditeljica Plesnog centra
tel. 01/2050 030, mob 099/2050 030
[email protected]

 

Izvor: www.ns-dubrava.hr